Už sú tu. Na Slovensku chytili za tento týždeň 17 migrantov

18.06.2015 Bratislava

Bratislava 18. júna (TASR) – Bratislavskí colníci zaistili na slovenských hraniciach ďalších migrantov zo Sýrie. V priebehu posledných troch dní je to už tretí prípad. Všetci muži skončili v rukách polície. TASR informovala Katarína Tehlárová, hovorkyňa Colného úradu (CÚ) Bratislava.

V stredu (17.6.) v podvečerných hodinách vykonávala hliadka bratislavských colníkov cestnú kontrolu na hraničnom priechode Čunovo. „Zastavila dodávku s rakúskym evidenčným číslom, ktoré šoféroval muž bulharskej národnosti. Po výzve, aby otvoril zadné dvere dodávky, sa colníkom naskytol nevídaný pohľad. Na zemi v dodávke sedelo osem mužov. Tí na výzvu, aby predložili doklady, nereagovali, na otázku, odkiaľ pochádzajú, odpovedali, že zo Sýrie,“ uviedla hovorkyňa.

Podobne podľa nej dopadla aj kontrola v noci zo stredy (17.6.) nadnes. „Hliadka po zastavení osobného vozidla s nemeckým evidenčným číslom, ktorého vodič aj spolujazdec boli nemeckej národnosti, našla na zadných sedadlách dvoch občanov, taktiež pravdepodobne zo Sýrie. Nemali pri sebe žiaden doklad totožnosti,“ uviedla Tehlárová.

Podľa nej ide pritom už o tretie zaistenie migrantov na hranici v priebehu tohto týždňa. V pondelok (15.6.) bratislavskí colníci taktiež na hraničnom priechode Čunovo odhalili prevádzača so štyrmi mužmi. Všetky prípady prevzal vyšetrovateľ Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii Úradu hraničnej a cudzineckej polície PZ SR.

Utečenci sa chcú dostať na Slovensko naďalej aj cez východnú hranicu. Polícia zadržala v stredu 17. júna na východnej hranici troch štátnych príslušníkov Afganistanu. TASR informovala hovorkyňa Riaditeľstva hraničnej a cudzineckej polície Sobrance Agnesa Kopernická.

K zadržaniu spomínaných cudzincov došlo v lesnom poraste pri obci Ruský Hrabovec. Afganci pri sebe nemali žiadne doklady. Muži zákona ich za účelom zistenia totožnosti predviedli na policajné oddelenie.

Cudzinci prekročili hranicu v smere z Ukrajiny nepovoleným spôsobom, a to mimo hraničný priechod. "Na Slovensku sa zdržiavali neoprávnene. Všetci boli následne z územia SR administratívne vyhostení," priblížila Kopernická.
 

Vyberte región